Candy Darling (1944-1974)

Candy Darling egy transzszexuális Warhol szupersztár volt, aki Warhol Flesh és Woman in Revolt című filmjeiben szerepelt.
James Lawrence Slattery néven született New Yorkban, az elvált édesanyja nevelte fel, aki állítólag egy erőszakos alkoholista volt. A mai napig nincs egyetértés születésének pontos dátumáról, 1944-ben, 1946-ban, vagy 1948-ban jött világra.
Megnyerte a "Most Beautiful Baby" versenyt, de - az édesanyja hiábájából - lányként :). 17 évesen az anyja rátámadt, hogy pletykák szerint a helyi buzi bárba jár. James kilépett a szobából, és már csak nőként tért oda vissza.
Az első felvett neve Hope Slattery volt, melyet 1963/4 körül vett fel, mikor már hormoninjekciókat kapott. Később megváltoztatta a nevét Candy Darling-ra. Állítólag a Candy-t egyszerűen azért választotta, mert szerette a cukrokat :).
Andy Warhollal 1967-ben találkozott, aki felkérte, hogy szerepeljen a Flesh és a Woman in Revolt című filmjeiben. Később Candy több filmben is szerepet kapott, melyeket nem Warhol készített. Játszott együtt Jane Fonda-val és Sophia Loren-nel is.
1974-ben tüdőgyulladást és leukémiát állapítottak meg nála az orvosok. A leukémiát valószínűleg a hormonkezelések idézték elő nála. Mielőtt meghalt volna (körülbelül) 29 évesen, a hálálos ágyában levelet írt Andy Warholnak és a követőinek: "Unfortunately before my death I had no desire left for life . . . I am just so bored by everything. You might say bored to death. (D)id you know I couldn't last. I always knew it. I wish I could meet you all again.". A temetőben nagy tömeg kísérte...


  • Candy-t megemlíti a The Velvet Underground nevű zenekar a "Candy Says" című dalában:

"I have always believed that socially unacceptable men make much better lovers because they are more sensitive."